Uccuneki!

Soha nem szerettem futni, pláne nem sokat. Mostanában mégis szoktam, mert nekem ez jó. Meg egészséges. Meg kihívás. Mert van hova fejlődni. Bőven.

Friss topikok

  • Simone Lewis: @snatch_: Szia, köszi, hogy benéztél ide! Azzal egyetértek, hogy megszokás kérdése, de amíg nem v... (2013.07.23. 12:02) Hogyan (ne) győzzük meg saját magunkat
  • Simone Lewis: @saaby.: Fú, ez jó kis naptár, köszi! (2013.06.06. 13:02) Az a terv, hogy nincsen terv
  • rrroka: @Simone Lewis: beírtam FB csoportjukba is, a nevet random választottam, nem csak ehhez a névhez, h... (2013.04.18. 08:42) Fussunk mint állat
  • T@Z: Köszi, sosem lehet tudni. :) Jó futást, gyönyörű a rakpart mindkét oldalon! (2013.03.05. 16:32) Évi update
  • csiripiszli12: @Simone Lewis: Hajrá! :) (2012.10.22. 13:35) Távirati stílusban

Linkblog

Futó pillanatok - örök emlékek

Simone Lewis 2011.09.21. 16:42

Általában egy egész futásokról szoktam írni és a futás egésze határozza meg az össz-hangulatomat az adott teljesítmény kapcsán. De sokszor felfigyelek egy-egy pillanatra, ami aztán többször, visszatérően eszembe jut és a futás akkori teljesítményétől függetlenül mégis emlékezetessé teszi számomra az adott távot.
Amikor tavaly futottam az EDF-en, egyedül neveztem és kissé magányosnak is éreztem magam a nagy tömeg ellenére, pláne a rajtnál. Körülbelül a 4. km-nél, mikor más esett az eső és már lendületben is voltam, áthaladtam a Lánchíd alatt. Egyszer csak megláttam Gulot és Seriffet, amint lelkesen és büszkén csápolnak nekem - elöntött a boldogság, vigyorogni kezdtem örömömben és kaptam még egy nagy lendületet, jobban nekilódultam. Ott éreztem azt, hogy igen! Jól futok, jót futok és ezt máskor is ezt akarom csinálni!
Tavaly, augusztus végén kimentem futni a szigetre. Kedvenc évszakom az ősz, mindig a régi suliévek kezdésének izgalma jut róla eszembe és a találkozás a barátokkal a hosszú nyár után. Bár itt még nyárias idő volt, mikor a hotel vonalában járhattam, egyszer csak láttam, hogy a földön már elsárgult, zörgő gesztenyefa levelek vannak és hirtelen megcsapott az ősz illata. Azóta sem felejtem el, milyen boldogsághullám öntött el akkor és újra éreztem azt az izgalmat, hogy valami jó, valami új kezdődik.
A legutóbbi ilyen pillanat pedig most Pozsonyban volt. A 2. km környékén már túl volt a mezőny a kezdeti örömködős-sikoltozós részen, kivezetett az út a közvetlen belvárosból és a futók is elcsendesedtek, abbahagyták a csacsogást. És ott volt egy olyan 5-10 másodperc, ahol autó sem jött, semmi háttérzaj nem zavart be és sötét is volt. Mint a jól összerakott reklámokban - csak a futók szuszogását, a talpak becsapódását az aszfalton és a saját lélegzésemet hallottam, amúgy teljes csönd volt. Nagyon megfogott a pillanat, azóta is többször eszembe jut, hogy az ilyen érzések, hangulatok miatt érdemes futni. Nem mindig csak a hosszabb és hosszabb távokért és jobb időeredményekért.

Címkék: sziget ősz öröm futás pozsony edf

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uccuneki.blog.hu/api/trackback/id/tr163243821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GuloGulo 2011.09.21. 22:14:25

Bár én kemény vagyok és nem szentimentális, de 1x nekem is volt hasonló élményem.
Pár hónapja itt Magstadtban futottam egyet, és a végefelé olyan naplementét láttam, mint amilyen a jehovás szórólapokon szokott lenni (csak barátkozó oroszlánok és zsiráfok nélkül). Vagy a Forest Gump-ban volt ilyen asszem. A lényeg, hogy sajnáltam , h nincs velem az én Jenny-m.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.21. 23:19:56

Nekem is vannak ilyen pillanataim. Tervezek is róluk írni. Most is írnék, csak nagyon álmos vagyok :)

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.09.22. 06:51:16

A legemlékezetesebb pillanatom az első futásom Normafán, egy őszi szemerkélő esős vasárnapon. Az erdő csodálatos volt és nagyon jóleső futást sikerült összehoznom annak ellenére, hogy ismeretlen utakon futottam.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.22. 08:48:47

Az én legemlékezetesebb ilyen pillanatom tavaly télen volt, nagypelyhes hóesésben futottam a rakparton, átnéztem a szigetre, és csak a kavargó havat láttam. Nagyon szép volt. És egyszercsak felbukkant szemben a bicikliúton egy másik futó :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.09.22. 09:26:41

@GuloGulo: pppppppppppppp
@Raиdoм_: egyszer én is kipróbálom már ott magam...
@csiripiszli12: ez de jó lehetett!!

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.09.22. 10:18:48

@Raиdoм_: Igen, láttam. De nem jó az időpont sajnos.

Eperszemke · http://sportmano.blogspot.com/ 2011.09.22. 15:10:40

Nagyon jó kis írás!! Köszi! Tényleg vannak ilyen remek pillanatok!
Este találkozunk?
süti beállítások módosítása