Uccuneki!

Soha nem szerettem futni, pláne nem sokat. Mostanában mégis szoktam, mert nekem ez jó. Meg egészséges. Meg kihívás. Mert van hova fejlődni. Bőven.

Friss topikok

  • Simone Lewis: @snatch_: Szia, köszi, hogy benéztél ide! Azzal egyetértek, hogy megszokás kérdése, de amíg nem v... (2013.07.23. 12:02) Hogyan (ne) győzzük meg saját magunkat
  • Simone Lewis: @saaby.: Fú, ez jó kis naptár, köszi! (2013.06.06. 13:02) Az a terv, hogy nincsen terv
  • rrroka: @Simone Lewis: beírtam FB csoportjukba is, a nevet random választottam, nem csak ehhez a névhez, h... (2013.04.18. 08:42) Fussunk mint állat
  • T@Z: Köszi, sosem lehet tudni. :) Jó futást, gyönyörű a rakpart mindkét oldalon! (2013.03.05. 16:32) Évi update
  • csiripiszli12: @Simone Lewis: Hajrá! :) (2012.10.22. 13:35) Távirati stílusban

Linkblog

Mezei futás

Simone Lewis 2012.06.01. 15:42

Nagyon régen írtam, ugyanis nem volt kedvem írni a teljesítményemről, ami a vacak kategóriába fordult át.
Olyan szintre mentem vissza, mint aki kb. 2 hónapja fut: 5 km már megvisel(t), bele kell(ett) gyalogolnom egyfolytában, zsibbad(t) a lábam és úgy általában mínusz 6 kedvem volt (van) futni ezek után. Több alkalommal olyan durcás lettem edzés után, hogy közöltem Tomival, hogy hagyom az egészet a pichába, ez nem nekem való sport. És persze mindenhol azt olvasom, hogy ki milyen pöpecül fut, FM itt, PB ott, Terep4265 amott, grrrr.
Persze nem hagyom ennyiben. Lekopogom, de most elkezdtem kicsit visszatornázni magam. Pakonyban több körünk van már az erdőkben. Ezek a futások tulajdonképpen mezei futások, ugyanis szintmentes terepfutások (ideális az én emelkedő-fóbiámnak, de ha jobban belegondolok a mezeifutást rühelltem a legjobban még sulis koromban). Van a vasúti kör, ez olyan 6.5 km, a vasút mellett visz el, a végén két szép nagy mezőn át kell vágni. Van a major kör, ez cca. 7 km, hosszan futunk az erdőben az elején, aztán az út felénél majorok mellett haladunk tova. Ezt annyiból nem szeretem, hogy a végén vagy egy olyan 1,5 km-es szakasz, ami nagyon homokos ill. a lovak patáitól tiszta göröngy. Tegnap pedig először futottuk le a füves-kört. Jóóó hosszan be az erdőbe, fenyőerdőn keresztül, az útmentén rengeteg vadkender (Tomi pár kérdést feltett a kendertermesztésről, azért lenézek holnap este a pincébe...:), a közepe táján elmegyünk az immár híres felsőpakonyi gyepszőnyeg "gyár" mellett és a végén megint vissza az erdő másik oldalán. Ez a kör kb. 8 km. Ezek most pont elég hosszú távok nekem egy-egy esti edzéshez, elfáradok rendesen a végükre, illetve hosszabb etapra nem is nagyon van idő, mert besötétedik. Amúgy teljesen más itt futni. Úgy csicseregnek a madarak, mintha egy madárházban lennénk, néha őzek ugrabugrálnak a távolban, múltkor nyuszi ugrált el előlünk, a csigákra nagyon kell figyelni eső után. Tiszta a levegő, és csak néha hallani az autóforgalmat, a vasút mellett a szemetet is összeszedték végre. Minden csupa zöld, ezerféle árnyalatban, megművelt földek, suhogó fák, szuperjó. Tegnap találkoztunk először kutyával, egy lafancos szőrmókkal. Amint meglátott, egyből elkezdtett felém rohanni, én meg egyből bepánikoltam, de csak megszaglászott boldog pofával. Tomi mondta, hogy kint volt a nyelve (a kutyának), szóval csak haverkodni akart. Bah, mintha én azt látnám 20 méterről, szemüveg nélkül.
Versenyre amúgy nem készülök, mert ilyen teljesítmény mellett nincs hozzá kedvem. A Samsung terepfutásra elmentem a 7 km-re és 1 km után mindenhol lettem volna, csak ott nem. Télen még eljátszottam a gondolattal, hogy a K&H-n már félmaratont futok, de ez természetesen szóba sem jön. Sőt, nem is megyek arra a versenyre, ugyanis pont aznap rendez a Bálint Ház egy Fun Run-t a zsidó negyedben, amire viszont szerintem megyünk Tomival. Eddig kb. 100-an regisztráltak, nem voltam még ilyen családias verseny-szerűségen. Az útvonal a zsidónegyeden megy át, akár házudvarokon keresztül. Bár a matekját nem nagyon értem: a kapott tájékoztató szerint az 1 km-es táv 1 kör, az 5 km-es táv 4 kör, a 10 km-es pedig 7 kör. No comment :)
A másik esemény az UB, végre összeállt a nagy csapat, a Puffin Lekvár Evők. Kicsit fosok attól, hogy lehet, hogy az első órában vicces ez a non-stop, éjszakai verzió, de amikor hajnali 3-kor szólnak, hogy akkor most én jövök, lehet, hogy nem fogok annyira vigyorogni. Mindenesetre végre résztveszek rajta, a hétfőt pedig kiveszem majd szabinak alvásra :)

Címkék: samsung mezei terep felsőpakony ub pakony

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uccuneki.blog.hu/api/trackback/id/tr284559572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2012.06.02. 23:06:28

Vannak hullámvölgyek. Lehet, hogy azért volt neked most, mert fizikailag kimerített a költözés meg a ház körüli teendők. De az a lényeg, hogy most újra jobb :)

Biztos nagyon hangulatos lehet Pakonyban futni :)

Ez a fun run-matek tényleg vicces :) De nem baj, ilyen futásba szerintem belefér :)

Az UB-n tavaly két szakaszom volt, egyik délután, másik éjszaka. Mind a kettő más miatt volt nagyon jó. Az éjszakait nagyon szerettem, pedig kb. 10 percet aludtam előtte. Mondjuk reggelre nem éreztem magam kipihentnek, a célfotókon is teljesen leharcolt vagyok :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2012.06.04. 09:29:55

@csiripiszli12: Igen, nekem is több tippem van a fos teljesítményre, a költözéses kimerültség az egyik. Volt két hónap, amikor szinte semmit nem pihentünk a hétvégéken, meg is van az eredménye.
Az UB-n mi elaprózzuk a távokat, és elvileg futok az elején, aztán vmikor estefelé és másnap a végén. Na az utolsótól félek, mert szinte biztos vagyok benne, hogy semmit nem fogok aludni előtte, fel leszel pörögve és olyankor képtelen vagyok...Kíváncsi leszek én is a célfotóra :D

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2012.06.08. 09:28:28

Hajrá, a hepe után mindig hupa jön, aztán fordítva :)

A kender csak azért gond, mert nagyon agresszív növény és allergén, de amúgy ez európai kender(nem indiai), nem hallucinogén :) Most szomorú vagy? :P :)))))

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2012.06.08. 12:51:12

@Bozót: Várom a hupát nagyon... :D
Hm, ilyen spíler vagy a kenderek terén? Nem szomorodtam el, maximum megértem pár középiskolai marhaság végeredményét.... :))

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2012.06.08. 22:45:59

@Simone Lewis: Annyira spíler azért nem, de mivel itt is rengeteg van belőle, nem árt tudni, mivel állok szemben :) Parlagfűvet is termeszt az önkormányzat/erdészet/stb, egész komoly mennyiségben .....minket ugyan nem zavar, csak ha már fenyegetőznek a büntetéssel akkor nézzenek körül a maguk háza táján is :/
süti beállítások módosítása