Uccuneki!

Soha nem szerettem futni, pláne nem sokat. Mostanában mégis szoktam, mert nekem ez jó. Meg egészséges. Meg kihívás. Mert van hova fejlődni. Bőven.

Friss topikok

  • Simone Lewis: @snatch_: Szia, köszi, hogy benéztél ide! Azzal egyetértek, hogy megszokás kérdése, de amíg nem v... (2013.07.23. 12:02) Hogyan (ne) győzzük meg saját magunkat
  • Simone Lewis: @saaby.: Fú, ez jó kis naptár, köszi! (2013.06.06. 13:02) Az a terv, hogy nincsen terv
  • rrroka: @Simone Lewis: beírtam FB csoportjukba is, a nevet random választottam, nem csak ehhez a névhez, h... (2013.04.18. 08:42) Fussunk mint állat
  • T@Z: Köszi, sosem lehet tudni. :) Jó futást, gyönyörű a rakpart mindkét oldalon! (2013.03.05. 16:32) Évi update
  • csiripiszli12: @Simone Lewis: Hajrá! :) (2012.10.22. 13:35) Távirati stílusban

Linkblog

Lövésem sincs. Vagy mégis?

Simone Lewis 2011.11.02. 13:26

Kissé elhanyagolom az írást mostanában, hol is hagytam abba?... Ja igen, hogy kedden lefutottam 13.2 km-t, pedig nem is készültem rá.
Azóta sportoltam, de nem eleget. Csütörtökön elmentünk lőni Guloval. Mivel SPORTlövészet volt, így igenis sportnak számít :) Ezer éve szerettem volna kipróbálni a lövészetet. Általános iskolás koromban még az egérszagú alagsori technika teremben jártam lövészetre a satuk és kapák közé, kb. 8 másik fiúval együtt. Lelkesen pufogtattuk a vacak, ezeréves légpuskákat és bátran állíthatom, hogy tök jól ment, kifejezetten jól céloztam. Most júniusban vettem kupont, ami 1 órás éles lövészetre szólt az Erva sportlövő klubba, ahol 6 féle fegyverrel lehetett lőni. Nagy nehezen átevickéltünk a városon. Odaérvén kaptunk egy fél órás fejtágítást, hogy hogyan kell a fegyvert tartani, mi micsoda rajta és ha épp nyugalmazott macsó FBI ügynök szeretnék lenni, milyen irányba kell dugni hátul a derekamhoz a nadrágomba a fegyvert, hogy nehogy vesén lőjem magam, ha előkapom a pisztolyt egy tűzharcban. Az okítás alatt valaki már nagyon lövöldözött, minden egyes lövéshangra pislogtam és összerezzentem. Ennyire kemény csaj vagyok én. Kezdtem aggódni, hogy nem is kellett volna idejönnöm. Aztán a okítás után bementünk a lövőterembe. Ez nem egy fényes, sokpályás valami, ahogy én azt elképzeltem, hanem egy sötét kis hosszú folyosó-szerűség, ahol 3 ember tudott lőni. Gulo be is állt az egyik oktató mellé, én meg a másik mellé. (Miután hangsúlyozták, hogy a lövő embertől JOBBRA ne álljon senki, mert odapattan a hüvely, mind a három oktató a lövőkhöz képest jobbra állt.) Fel kellett vennem egy fülvédőt, ez eddig oké, viszont az én okítómon volt egy gáz-maszk-szerűség, ami nem csökkentette félelmemet, viszont növelte; valamint így már semmit nem hallottam abból, amit mondott. De sokról nem maradtam le, mert legnagyobb sajnálatomra egy szót sem szólt arról, hogy épp milyen fegyverrel lövök. Csak adta a pisztolyokat, én meg lőttem. Kezdetben nagyon fentre céloztam, többször precízen eltaláltam a tartórudat. Aztán többször a fekete körbe is beletaláltam. Volt egy fegyver (gádnóz milyen típus), ami nagyon rúgott, hátulról megtámasztott az oktató, hogy ne lökjön hátra a lövés...Pikk-pakk ellőttem a töltényeket, megkaptam a céltáblámat, azért tettem rá lyukakat szépen. Élmény volt, de mesterlövész nem leszek, az biztos.
Utána csak vasárnap jutottam futáshoz, meg csak akkor volt hozzá energiám és időm igazándiból. Délelőtt órám volt, utána elmentem a konditerembe átöltözni és kimentem a szigetre futni. Felkészültem, hogy két kört fogok futni. Tök jó idő volt, kedvem is lett a futáshoz, minden környezeti tényező ideális volt. Csak épp a futás nem ment. A kör első felén szokásos módon átjutottam, de a 3. km magasságában nem jött a szokásos utazó-állapot, hanem helyette elkezdtem fáradni és nyűglődni. Mondogattam magamban, hogy igenis lefutom és igenis futok még egy rundot. De szégyenszemre az történt, hogy 4.5 km-nél már alig vártam, hogy ledöcögjem a kört és biztos voltam affelől, hogy itt ugyan nem lesz 2. kör. Nagy nehezen beértem, nyújtottam, majd a hídon visszakocogtam a kondiba. És mert ilyen béna voltam a futásban, bosszúból nekiálltam dolgozni a kondigépeken, hasizom erősítő gyakorlatokat csináltam még 40 percig és közben azon keseregtem, hogy miért nem jött össze a futás most. Sajnos lövésem sem volt, hogy mi lehetett az oka. Kondi után, tőlem teljesen szokatlan módon, beültem a szaunába. Alapvetően nem szeretem, mert elég meleg van bent. De a kinti hűvös levegő után kifejezetten kívántam. És soha ilyen sokáig nem voltam még szaunában, PB volt a javából - 14.5 percig bírtam.
Ma elmegyek step-aerobicra, ha sikerül odaérnem és utána még futok egyet padon. Ha lekésem az órát, kimegyek a szigetre. Ja, és ma jön meg elvileg az új (remélem méretben jó!!) cipőm.
(Női hülyeség? Most belegondoltam, hogy a vadiúj, színes-szagos cipőmben kimegyek a szigetre és ÖSSZEKOSZOLOM. Na ne....)

Címkék: sziget futás lövészet lövés

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uccuneki.blog.hu/api/trackback/id/tr493347639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gafmon 2011.11.02. 20:53:17

Nagyon kedvelem a stílusodat, ismét egy szuper jó poszt íródott! A lövést már én is szerettem volna régóta kipróbálni, máig nem sikerült:) Az elmúlt napok nekem is rosszul sikerültek sport terén, én is pont ma döntöttem el, hogy az elmaradt futásokat be kell pótolnom..Grat az edzőtermi elszántsághoz is! A szauna jót tesz a léleknek, bőrnek is:) Használd egészséggel továbbra is!

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.02. 21:15:32

Tökjó, hogy kipróbáltad a lövészetet. Én az íjászatot szeretném majd, meg valamilyen kardozást :)

Néha van olyan egyébként, hogy nem jó érzés futni, nem jön össze. Ilyenkor igyekszem elfogadni, hogy ez van... Máskor meg tökváratlanul nagyon jó tud lenni, ahogy neked is volt a múltkori futásod.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.11.03. 16:09:20

@gafmon: Örülök, hogy tetszik, köszönöm :) Már csak a futásnak kell(ene) ilyen jól mennie. nade lassú víz partot mos... :)
@csiripiszli12: Igyekszem. És az lesz a terv, hogy nem lesz terv. :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.11.03. 16:10:57

@csiripiszli12: Ja, egy bnőm járt vívásra és nagyon élvezte. A Dózsa György úton van amúgy a Honvéd vívóterme, az nem is lenne Neked messze! (és nem mellesleg egy csodaszép épület; mint nemrég megtudtam, zsinagóga volt)

effe 2011.11.03. 17:06:50

múltkor rám is rámtört ez a nembírokfutni állapot.
pedig nagyon készültem. hosszúhétvége, tatai tó, 2 kör (2*7 km) betervezve. gyönyörű idő, jókedv, ha jól megy, lesz ez még 16kili is.
hát, már az első kör felénél meg akartam halni. 6:30-as tempónál. és nem akart javulni. de ha már idáig eljöttünk, nem lehet feladni. szóval ebben az állapotban végigmentem a 14 kilin. de legalább tudom, hogy erre is képes vagyok :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.03. 20:55:06

@Simone Lewis: Igen, szemeztem már vele. Majd alkalomadtán utánanézek :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.11.04. 11:29:22

@effe: No de nálam itt volt a gebasz, hogy nem tudtam ráerőszakolni magamra, hogy igenis lefussam.
(Bár valószínűleg ha nem egy sima szigetfutás, hanem futóesemény, csak végigszenvedem...)

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.11.05. 08:25:09

Sajnos olykor rá kell erőszakolni a futást magadra. Velem is előfordult, de ezeken át kell esni. A jelenlegi sziget rekordom is ilyen alkalommal futottam. Már itthon húztam az időt és mikor tekertem a szigetre hideg volt és fáztam, majdnem visszafordultam...

A végén lett belőle egy PB és teljesen elégedett voltam a sorsommal.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.11.05. 14:52:41

@Raиdoм_: Tényleg, most is bicajjal jársz még melóba? És télen hogy fogsz?

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.11.05. 20:34:52

@Simone Lewis: neeem, vettem BKV bérletet és a metróban nyomorgok. :(

Viszont nagyon akarok úszni járni!

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.11.06. 09:20:26

@Raиdoм_: Ajánlom a Dagályt, Tomi is odajárt tavaly télen (szabadtéri, de még hóesésben is ment, nooooormális??), estig van nyitva, 5 után olcsóbb, 50es medencéje is van, meg van melegvizes, szauna is stb. És Neked közel is van.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.11.06. 09:25:23

@Simone Lewis:
A Pesterzsébeti városi uszodában a 10 alkalmas belépő 7200 Ft. Az nagyon kedvező és 2 éves uszoda. A céghez közel van, anno már jártam oda egy ideig.

A Dagályt megnézem azért...

Más helyeken 16000 a 10 alkalmas belépő és este korán zárnak.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.11.06. 09:33:15

@Raиdoм_: A Dagály nem a legolcsóbb, de este 8ig vannak és csak szabadtéri. De szerintem Te is az az elvetemült fajta vagyok, aki képest szabadtéren úszni mínuszokban :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.11.06. 09:33:57

@Raиdoм_: elvetemült fajta vagy, nem vagyok. korán van még :)
süti beállítások módosítása