Uccuneki!

Soha nem szerettem futni, pláne nem sokat. Mostanában mégis szoktam, mert nekem ez jó. Meg egészséges. Meg kihívás. Mert van hova fejlődni. Bőven.

Friss topikok

  • Simone Lewis: @snatch_: Szia, köszi, hogy benéztél ide! Azzal egyetértek, hogy megszokás kérdése, de amíg nem v... (2013.07.23. 12:02) Hogyan (ne) győzzük meg saját magunkat
  • Simone Lewis: @saaby.: Fú, ez jó kis naptár, köszi! (2013.06.06. 13:02) Az a terv, hogy nincsen terv
  • rrroka: @Simone Lewis: beírtam FB csoportjukba is, a nevet random választottam, nem csak ehhez a névhez, h... (2013.04.18. 08:42) Fussunk mint állat
  • T@Z: Köszi, sosem lehet tudni. :) Jó futást, gyönyörű a rakpart mindkét oldalon! (2013.03.05. 16:32) Évi update
  • csiripiszli12: @Simone Lewis: Hajrá! :) (2012.10.22. 13:35) Távirati stílusban

Linkblog

MÉF

Simone Lewis 2011.07.11. 17:04

A csütörtöki nemfutás után lelkesen készültem a BÉF-re lélekben. Eddig csak egyszer futottam éjszaka, az a tavalyi EDF verseny volt, de baromira élveztem! Talán azért is szeretek este jobban futni, mert (1) reggel nem annyira szeretek (2) napközben elfáradok szellemileg és jól esik este kiszellőztetni a fejemet és kicserélni a szellemi fáradtságot fizikaira (bár mások szerint ennek van egyéb módja is... :)
Pénteken meló után otthon támasztottuk az erkélykorlátot a panelban, tátottunk a szánkat és nagyokat ásítoztunk. Ebből csak az zökkentett ki 10 percre minket, mikor felvonultak a tűzoltók (mert azok vonulnak, ugyebár, nem kijönnek), a yardok és a mentők, mert állítólag a szomszéd házban valaki fel akarta magát robbantani. Azért lehet, hogy ebből köbgyököt kell vonni, hiszen 10 lépcsőház egy panelpletyka során nagy út és teret ad az itthonkás nénik fantáziájának. Szóval lelkesedésünk nem volt túl nagy, de ha már Gulo megutaztatta a futótopánját és mivel régen futottunk, erőt vettünk magunkon. Igaz, végül nem a BÉF-re mentünk, hanem a MÉF-re, vagyis Margitszigeti Éjszakai Futásra, ami egy abszolút zártkörű verseny volt, csak mi ketten voltunk. Negyed 10 felé letettük az autót az Árpád hídnál, átgyalogoltunk a hídon. Megcsodáltuk székes fővárosunk kivilágított látképét majd a kevésbé kivilágított aluljáró látképét is. Ez utóbbi kevésbé bűvölt el. Bemelegítettünk, majd nekiindultunk. Gulo természetesen gyorsabban fut, mint én, és most közölte az elején, hogy (idézek): "Asszem ma a
sz@*rt is kifutom magamból".  Ámen. Neki is indultunk, 2,5 perc múlva nem is láttam már; igaz, nem volt rajtam a szemüvegem és így sötétben pláne vacakul látok. Szóval otthagyott simán, pedig én is tempósabban indultam a szokásosnál már az elején. Tömeg nem volt, ellenben meleg igen. Az atlétikai centrumnál nem volt már bekapcsolva a kijelző, de olyan 28 fok lehetett. Szépen meg is izzadtam, de a sötétben ez szerencsére nem látszik. Elsuhantam a bulizók mellett meg a szórakozóhelyek mellett is; mellettem meg elsuhantak a nálam sokkal jobb futók miközben listáztam magamban a pro-kat és kontrákat az éjszakai futásról.
Pro-k:
(1) kevésbé van dögmeleg
(2) kevesebb ember van kint 
(3) szebb a városkép
(4) jobb a levegő
(5)
valamiért jobban el tudok mélyülni a gondolataimban, mint napközben
Kontrák:
(1) kevesebb ember van, ellenben azok jó futók, így alig van meg a "leelőztem valakit" motiváló érzés
(2) nem látom a muslicákat, most is megríkatott egy, olyan 300 méteren keresztül könnybelábadt szemmel futottam
(3) megnövekszik az 1 km-re jutó "fuss Forrest, fuss"-féle szellemes beszólások száma a kreatív piás 18 évesektől
A kontrák ellenére kifejezetten jót, vagyis jólesően futottam, 33 perc 15 mp alatt futottam le a szigetkört; Gulo pedig beváltotta nemesen egyszerű ígéretét, 27 perc 40 mp alatt lefutotta a távot (vagyis rámvert egy egész km-t, de sebaj, ebből is tudom, hogy van hova fejlődni :)
Bízom benne, hogy valamelyik BÉF-re el tudok majd menni, de az idei EDF-en tuti ott leszek, már beneveztem.
A heti futásos ütemterv még alakul, igyekszem 3x legalább elmenni futni, bízom benne, hogy jön egy kis hidegfront és a céges vacsi sem fog nagyon megviselni.


Címkék: sziget éjszaka futás

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uccuneki.blog.hu/api/trackback/id/tr673058003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.07.12. 22:35:08

Csináljunk rendszeres MÉF-et, csak ne essen egybe a BÉF-el. :) Nos?

Hétfőn futottam kilenc után és egész kellemes volt az idő. Feltámadt a szél és nagyon jó volt futni a friss fuvallatokban.

A heti három alkalom ha összejön biztos javulni fog a köridőd. A kánikulát kellene csak elhajtani, mert az nem túl motiváló. :(

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.07.12. 23:14:23

@BRandom: Benne vagyok! De Te ismered a futótársadalmat, rádbízom a szervezést. Vasárnap esték? Vagy az nagyon szemét? :)
Én most is este voltam, épp posztoltam is róla. De most már elvonulok aludni... :)

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.07.14. 12:46:05

@Simone Lewis - uccuneki.blog.hu: Majd elindulunk futni és hozzánkcsapódik aki akar.
Mióta bekerültem a futós társaságba egyre jobban érzem, hogy ezek nem normálisak. Ez csak jó, mert így kényelmesen érzem magam a társaságukban, hiszen én se vagyok százas. :D

Most pénteken nem alkalmas, de jövő péntek nekem szerintem beleférne.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.07.14. 14:13:38

@BRandom: Jövő pénteken balcsin vagyok :)) de vasárnap este jó lenne! (azért írtam a vasárnap estét, mert akkor általában már otthon vannak az emberek, így nyáron sok a program egyéb napokon). Hm?

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.07.14. 14:17:39

@Simone Lewis - uccuneki.blog.hu: Na majd ezt megvitatjuk. Most nem tudok okosat mondani, elvileg jó.
süti beállítások módosítása