Uccuneki!

Soha nem szerettem futni, pláne nem sokat. Mostanában mégis szoktam, mert nekem ez jó. Meg egészséges. Meg kihívás. Mert van hova fejlődni. Bőven.

Friss topikok

  • Simone Lewis: @snatch_: Szia, köszi, hogy benéztél ide! Azzal egyetértek, hogy megszokás kérdése, de amíg nem v... (2013.07.23. 12:02) Hogyan (ne) győzzük meg saját magunkat
  • Simone Lewis: @saaby.: Fú, ez jó kis naptár, köszi! (2013.06.06. 13:02) Az a terv, hogy nincsen terv
  • rrroka: @Simone Lewis: beírtam FB csoportjukba is, a nevet random választottam, nem csak ehhez a névhez, h... (2013.04.18. 08:42) Fussunk mint állat
  • T@Z: Köszi, sosem lehet tudni. :) Jó futást, gyönyörű a rakpart mindkét oldalon! (2013.03.05. 16:32) Évi update
  • csiripiszli12: @Simone Lewis: Hajrá! :) (2012.10.22. 13:35) Távirati stílusban

Linkblog

Zavaros napok

Simone Lewis 2011.09.28. 17:25

Mint múltkor is írtam, kedvenc évszakom az ősz, mindig a változást juttatja eszembe és már alig vártam, hogy vége legyen a nyárnak, emiatt is, meg a meleg miatt is. Na megkaptam, van változás bőven, azt sem tudom, hol áll a fejem. Legnagyobb projektünk most a házvásárlás, Gulo nagy fába vágta fejszéjét, házat vesz Pestől nem messze, így várhatóan pár hónap múlva kiköltözünk vidékre. Mivel ő azonban külföldön van, rám marad az ügymenet adminisztratív része és főleg emiatt az utóbbi időben iszonyatosan el vagyok veszve, csak történnek mellettem / velem az események, és csak kapkodom a fejem és nézek körbe, hogy milyen nap is van?! Egyfolytában azon kattogok, hogy mit kell intézni, hitelkérelem, adásvétel, földhivatal, bank, határidők stb stb. Bent is most valahogy sűrűbb lett az élet, ott is pörgés van. Emiatt most nagyon nehéz bepaszíroznom a futásokat a menetrendbe, és épp hogy sikerül. Így hétfőn reggel felkeltem hajnalban 3/4 6-kor és kimentem futni. És végre hideg volt! Szokásos patak körre mentem, immár hosszúnadrágban, a póló alá felvettem egy vékonyabb hosszú-ujjú felsőt is, a kezem kifejezetten fázott! Alig vártam ezt a reggeli hűvös időt, a friss, hideg levegőt! De mivel reggel volt, úgy éreztem, ólómlábakkal futok és ez a futás végére is csak épphogy elmúlt. Endomondot nem vittem, csak stoppert, sikerült 40 perc alatt lefutnom, ez kb. 1-1,5 perccel jobb, mint az eddigiek. Vagyis valamennyit javítottam, és annak ellenére, hogy úgy érzem vánszorgok, azért haladtam is előre :) Tegnap este pedig (miután megkötöttük az adásvételi szerződést) negyed 9-re értem haza, de a sok és fontos eseménytől annyira kába voltam, hogy adtam Jolicicának enni, átöltöztem, majd a legnagyobb Joli-felháborodás közepette egyből kimentem futni. Úgy éreztem, muszáj kiszellőztetni a fejemet. Endomondot vittem, csak annyira gyagya voltam, hogy éppen nem indítottam el...úgyhogy csak tippelni tudok, hogy szerintem olyan 39-40 perc alatt futhattam le a 6,5 km-t, mert az elejétől fogva kissé lendületesebb voltam. Sajnos megjelent az utóbbi időben többször jelentkező cimborám, Mr. Oldal Szúrás, pedig nem hiányzott. És sokáig el is kísért. De ennek ellenére nagyon jól esett a levegőztetés, bár azt kell hogy mondjam, hogy én valahogy soha nem jövök rá a világ nagy dolgaira, hanem ilyenkor is csak kavarognak összevissza a gondolatok a fejemben...minden olyan zavaros és össze-vissza. A héten pedig már egyáltalán nem lesz időm futni este, szóval lehet, hogy még egyik reggel hős leszek és hajnali gyűrődés lesz belőle. Pénteken meg elutazom egy hétre, de viszem magammal a futócuccot, enyémet és Gulo-ét is, biztos lesznek futások, sőt, ha jól gondolom lesz erdőben dimbes-dombos is... majd beszámolok.
És hogy mit hoz az ősz, meg a tél? Házprojekt boldoggá tesz, de családi okok miatt lelkileg iszonyat nehéz lesz a következő periódus, szívem szerint átugornám az elkövetkező 3 hónapot mondjuk január 1-ig bezárólag. Futás tekintetében nagyon bízom benne, hogy a hideg idő nem rettent el, és továbbra is edzeni fogok. Az biztos, hogy nedves, trágya időben futópadozás lesz, de kopogós, száraz hideg időben ki fogok menni a szabadba. Fülvédő, kesztyű, hosszúnadrág megvan, tulajdonképpen csak a térdemet féltem, mert fájós és hidegben nekem mindig a térdem szokott fázni a legjobban. De majd megoldjuk. Verseny szerintem már nem lesz több, talán a siófoki eseményre benevezek még, talán 14 km-re, nem tudom, az még 2 hónap, meglátjuk. Aztán ha minden jól megy, januárban már vidéken futom a faluköröket. Mindenesetre jó ómen, hogy mikor 1 hónapja ott jártunk a faluban, akkor szembejött velem egy futó, tehát nem leszek egyedül!

Címkék: ősz tél gondolatok

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uccuneki.blog.hu/api/trackback/id/tr53263095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.29. 08:33:25

Kitartást a kavarodáshoz! Hamar eljön a január eleje, ha addigra kisimulnak a dolgok, akkor utána már biztos jó lesz :)

Amúgy ismerős a dolog, nekem is most elég húzós, pedig nagyrészt simán munka, néha nehezen fér bele a futás, de belefér.

Reméljük, télen is tudsz majd futni. Én nagyon szerettem tavaly télen futni. Pedig fázós vagyok, és rendes téli futónadrágom nincs, tavaly azt csináltam, hogy felvettem a vékony hosszút meg rá a térdig érő vékonyat, ami a térdemet még takarta, az így elég volt.

helga84 · http://lhrunner.blogspot.com/ 2011.09.29. 09:05:25

Jaj szegeny, a hazvasarlas durva lehet!! De persze megeri, amit te is tudsz, de ettol ez meg nem *az* a resz, ahol lehet elvezni is... :( es meg egy ideig.

Ami a fejtisztitast illeti: nekem is olyan 8-10 kili kornyeken kezd csak feltisztulni a gondolat-kod, addig csak ugy kavarog. 12-16 mindenre megvan a megoldas, 18-tol felfele meg total alvo uzemmodba megy az agyam :) Fuss egy orat, meglatod bejon :D

Terd: vegyel egy olyan kompresszios labszarvedot es huzd fel terf fole :) Az jol melegit majd.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.09.29. 09:49:28

Ha kiköltözöl, akkor nem futunk a szigeten? Brühühühühüüü :'(

Térdre azt tudom írni amit futóblogba is. Elhasznál hosszú zokni orra kivág és térdig felhúz.

Szerintem a takony idő is csodálatos, én imádom mindet ami eltér a száraz vagy párás melegtől.

A menetrendem nekem is felborult, már múlt szerdán résztávozás helyett SZESZ-eltem, vasárnapi fontos 10 kili helyett futottam 2x10 kili beszélgetős sétálósat és egész hétvégén toltam a szénhidrátot. A héten tegnap futottam először résztávot és olyan iramot futottam mint még soha szerintem 2000 méteren. Mariannal úgy kellett visszafognunk magunkat második 2000 résztávra. Legközelebb már csak vasárnap futok Kassán félmaratont. :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.09.29. 12:20:38

@csiripiszli12:
@helga84:
@Raиdoм_:
No van ám tipp a drága térgyem kalácsa védelmében, köszi mindegyiket mindenkinek! :)
Helga - akkor többet kell futnom, megint be kell iktatni 10 km-eket. Az felett nekem még sok(k) :)
Random - "Szerintem a takony idő is csodálatos" - nagyon hardcore vagy! :-P
És amúgy munkahely aránylag közel van a szigethez, így sztem oda ki fogok még majd menni, max ritkábban. Majd jöttök Ti futni oda a messzibe hozzánk! Már tervezek vmi ilyesmit, pedig még nem is vagyunk ott :)

gafmon 2011.09.29. 20:13:24

A kérdésekre remélem hamar megtalálod a választ! Az jó, ha a sziget és a futóbarátok megmaradnak Neked!Az új lakóhelyen meg biztos felfedezel valami csodálatos futókört magadnak!

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.30. 21:33:14

@Simone Lewis: Biztos szép helyen fogtok lakni! :) Ha hívsz, megyek majd szívesen hozzátok futni :)
süti beállítások módosítása