Uccuneki!

Soha nem szerettem futni, pláne nem sokat. Mostanában mégis szoktam, mert nekem ez jó. Meg egészséges. Meg kihívás. Mert van hova fejlődni. Bőven.

Friss topikok

  • Simone Lewis: @snatch_: Szia, köszi, hogy benéztél ide! Azzal egyetértek, hogy megszokás kérdése, de amíg nem v... (2013.07.23. 12:02) Hogyan (ne) győzzük meg saját magunkat
  • Simone Lewis: @saaby.: Fú, ez jó kis naptár, köszi! (2013.06.06. 13:02) Az a terv, hogy nincsen terv
  • rrroka: @Simone Lewis: beírtam FB csoportjukba is, a nevet random választottam, nem csak ehhez a névhez, h... (2013.04.18. 08:42) Fussunk mint állat
  • T@Z: Köszi, sosem lehet tudni. :) Jó futást, gyönyörű a rakpart mindkét oldalon! (2013.03.05. 16:32) Évi update
  • csiripiszli12: @Simone Lewis: Hajrá! :) (2012.10.22. 13:35) Távirati stílusban

Linkblog

A Majdnem Olyan Bátor

Simone Lewis 2011.08.16. 17:24

Nem szoktam két egymás követő napon futni, így tegnap nem terveztem menni. De végül, mikor már kezdett sötétedni, kedvet kaptam hozzá. Úgy döntöttem, kocogok egyet kényelmesen a hűvösebb estében, sötétben. Sőt, nagy bátran elkacérkodtam egy olyan 8 km-es távval is gondolatban.
Pont nem így lett. Először is baromira nem volt hűvösebb. Már többször megtévesztett a 3. emeleti magaslat, most is benyaltam, hogy lehűlt a levegő. Dögmeleg volt. Meg aztán vittem magammal zenét is. A múltkori tracklistet kicsit módosítottam, töröltem a vontatott zenéket és felmásoltam egy-két pattogósabb újat. Így aztán baromira nem kocogósan, komótosan futottam, hanem belendültem, többször is, ami betett. A késői időpont ellenére meglepően sokan voltak kint a pataknál, lehet, hogy működik ott valami éjszakai futóklub?... Szóval suhantam, míg egyszer csak csörög a mobilom, anyukám az, felveszem.
(én) Sziii...aaa....aaaa...nyuuuhhhh!
(anyu) Szióka! Mit csinálsz?
(én) Fu-hu to-hok
(anyu) Akkor állj meg légyszi, nem nagyon értem, mit mondasz így lihegve.
(én) Oh-oo ké-éé.
Szóval leálltam és gyalogoltam 4 és fél percig, amíg a beszélgetés tartott.
Majd újra megindultam, a kis gyaloglástól felfrissülve, meg a Call on me-től lendületet kapva kissé gyorsabban futottam. 5 percig, mert megint csörög a telefon, megint anyukám az.
(én) Iii-hi gge-heeen?
(anyu) Még mindig futsz?
(én) Háá-háát, fuu-hhut né-hékk....
(anyu) Nacsakazérthívtalakvissza...stb stb.
És itt megint leálltam és gyalogoltam, igaz, csak olyan 2 percig. A beszélgetés végeztével harmadszor indultam el, megint jó lendületesen, Enter Sandman megint meglökött. Itt elértem végre a fordulópontra, de éreztem, hogy ez az elindulok-megállok-elindulok-megállok nekem nem megy. Lehet, hogy véletlenül résztávoztam vagy valami ahhoz hasonló jellegűt produkáltam? Ha igen, akkor ezt nem nekem találták ki. Maradok az egyenletes, komótosabb futásnál. Lassan járok, tovább érek.

Anyu mindig azt mondja, ne fussak sötétben. Hiába mondom neki, hogy ki van világítva a futópálya bicikliút, és milyen sokan kint vannak, de csak tett egy kis bogarat a fülembe. Mikor szaladtam, egyszer csak láttam a periférikus látóteremben egy mozgó árnyat, hogy valaki nagyon rámtapadt és közeledik, közeledik... Épp kezdem rémeket látni, mire oldalra néztem, és rájöttem, hogy a saját árnyékom az. Az utcai lámpák miatt két árnyékom volt, és ahogy haladtam, közeledett a 2. és az követett. Szóval megijedtem a saját árnyékomtól. Ilyen bátor vagyok én.
Ja, hogy milyen volt a futás? Fentiek miatt eléggé zilált lettem a végén, be is lassultam és a 6. km körül megálltam. Az is fárasztott, hogy mivel nem voltam rajtam szemüveg, rosszul láttam, így lefelé, a lábam elé néztem, nem pedig egy célpontot kinézve a távolban, ami mindig segít. Leállítottam Endomondot is, pihenjen csak ő is, megérdemelte, tegnap ismét helyesen mért. Sétáltam pár métert, majd hazakocogtam a fennmaradó 500 méteren (muszáj, a pizzéria terasza előtt akkor is futok, ha megpusztulok!). Vagyis a vége olyan 5.6 km lett 36 perc alatt, ebből már levontam a gyaloglós részt távban és időben is. Ennyit a bátor 8 km-ről, eh.
Ma pihenés, húsosat ebédeltem, az lehúz. Majd holnap este megint megyek, illetve ahogy elnézem, esélyes egy péntek esti MÉF.

Címkék: zene este futás patak

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uccuneki.blog.hu/api/trackback/id/tr913158338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.08.16. 21:26:53

Erről eszembe jutott saját vasárnapi élményem.
A 13 kili környékén eléggé megfeszültem mert, a sintértelep környékén jártam és délelőtt mikor apuval arra kocsikáztunk láttam is kutyát. Ekkor úgy hallottam mintha mögöttem lépkedne valaki. Aztán megállapítottam a fejem mozgatásával, hogy csak a saját trappolásom hallatszik furán vissza a fülembe. Majd az endomondo bekiabálta a 13 kilit amitől akkorát szökkentem. Biztos vicces lehetett, de féltem a kutyáktól, hogy honnan ront rám egy és ezért meg voltam feszülve. Ezután anyu hívott. Persze felvettem, mert már egyszer 4 kili után is keresett és a végén aggódni fog.
Kiabálok a telefonba, de nem válaszol. Már rendesen idegbeteg voltam mikor kérdezi micsinálok. Hát mondom futok! Jó akkor menjek ki! Mondom majd apu! Ezt kb. ötödikre értette meg és mondta, hogy nem, mert én kellek. Beszélni akarnak velem a szomszédasszonnyal! Na mondom okés egy 10 perc és végzek. Nagyon ideges lettem, hogy ilyenekkel zaklat, de közbe fel se tűnt, hogy felfutottam egy vasúti töltésre és átfutottam egy főútvonalon úgy, hogy az időm nem romlott sőt! :D

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.08.17. 08:29:03

Mem megyünk telefonnal futni, de ha igen, akkor átkapcsoljuk repülőgép üzemmódba. Nekünk is jár az az 1 óra magányosan, telefoncsörgés nélkül. Vagy, nem?

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.08.17. 08:58:01

@BRandom: Akkor Te is bátor voltál :) Igaz, egy kutya azért más...
@mgergoo: Anyu csak ilyenkor van telefonközelben (pedig mobilja van!), aztán muszáj volt. De amúgy egyetértek, amíg el nem kezdtem az endomondot használni az utóbbi hónapban, soha nem is volt nálam mobil.

szistvanka · http://szisa.com 2011.08.17. 21:29:04

@mgergoo: gondolkodom már ezen a témán én is egy ideje és szerintem nekem az lesz a megoldás, hogy veszek egy ultra kicsi olcsó telefont (mobilarena.hu/teszt/hyundai_mb-108_az_orszag_legolcsobb_mobilja) amibe egy másik sim-et rakok amit én használok csak vészhívásra. Esetleg szűk családi körben elárulom, ha tényleg halaszthatatlan dolog miatt kellene keresniük.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.08.17. 22:24:22

@szistvanka: Ez nekem is megfordult a fejemben, de ha olyat szeretnék, amin megy zene meg endomondo is, az már nem occó...
süti beállítások módosítása