Uccuneki!

Soha nem szerettem futni, pláne nem sokat. Mostanában mégis szoktam, mert nekem ez jó. Meg egészséges. Meg kihívás. Mert van hova fejlődni. Bőven.

Friss topikok

  • Simone Lewis: @snatch_: Szia, köszi, hogy benéztél ide! Azzal egyetértek, hogy megszokás kérdése, de amíg nem v... (2013.07.23. 12:02) Hogyan (ne) győzzük meg saját magunkat
  • Simone Lewis: @saaby.: Fú, ez jó kis naptár, köszi! (2013.06.06. 13:02) Az a terv, hogy nincsen terv
  • rrroka: @Simone Lewis: beírtam FB csoportjukba is, a nevet random választottam, nem csak ehhez a névhez, h... (2013.04.18. 08:42) Fussunk mint állat
  • T@Z: Köszi, sosem lehet tudni. :) Jó futást, gyönyörű a rakpart mindkét oldalon! (2013.03.05. 16:32) Évi update
  • csiripiszli12: @Simone Lewis: Hajrá! :) (2012.10.22. 13:35) Távirati stílusban

Linkblog

Sziget. De melyik?

Simone Lewis 2011.08.10. 21:30

10-12 évvel ezelőtt ilyenkor mindig a szigeten voltam. Mármint a Hajógyárin. 0. nap, sátor, kosz, zaj, és zene, zene, zene. Ha valaki azt mondja nekem akkor, hogy 10 év múlva be sem teszem oda a lábam, inkább egy másik szigetre teszem a lábam sokkal sűrűbben és gyorsabban, kiröhögöm. Pedig így alakult. Azóta a zenei ízlésem is megváltozott, sokak szerint jó irányba, sokak szerint meg éppen ellenkezőleg.
Tapasztaltabbak tanácsára hallgatva tegnap nem mentem futni, de ma már bepakoltam a cuccomat egy határozatlan 2 szigetkörös tervvel. Az irodában egész nap fáztam és emiatt álmos is voltam. Ahogy haladt előre a nap, fogyatkozott határozottságom. Jó lesz a 1,5 kör is. Lehet, hogy csak 1-et futok. A nap végén fogtam a motyómat, elindultam. Kint sokkal melegebb volt, ez már kicsit helyretett. Mivel zseb nélküli nadrágot vittem, így a telefont kézben terveztem vinni. Így el is döntöttem, hogy akkor zenét is fogok hallgatni. Rengeteg blogon visszatérő téma a zenére futás; én régen hallgattam zenés edzés közben, aztán leszoktam róla; futópadon néha igénylem, szóval változó. Nem emlékeztem, milyen muzsikák vannak a mobilomon, így minden egyes szám meglepetés volt. Ennek megfelelően alakult is a mai hangulatom a táv alatt. És bizonyítás is nyert, hogy milyen zavaros most a zenei ízlésem.
1. Madonna-Timberlake: 4 minutes. Kezdőlöketet adott, nem túl erőset, de kicsit gyorsabban indultam és emiatt ill. az erős szél miatt kicsit összevissza is kezdtem lélegezni már az elején és úgy éreztem, örülök, ha lesz összesen 1 kör.
2. B.o.B: Airplanes. Valljuk be, nem egy pörgős muzik, de szeretem, szépen lassan elvitt az első kör negyedéig.
3. Faith no more: Be aggressive. Emlékeztetett a hajógyári szigetes élményemre, mikor is a Faith no more kisbusza majdnem elütött. Ez a kedvencem tőlük, adott még egy löketet, ekkor úgy éreztem, hogy lehet, hogy nem is lesz olyan rossz ez a mai futás.
4. Ne-yo: Beautiful monster. Skip.
5. Lady Gaga: Born this way. Ciki vagy sem, én szeretem ezt a dalt. Gulo szerint rém gagyi, Coco Jumboo színvonalú. Engem nagyon feldob, itt járhattam a Margit-híd alatt és kezdtem esélyt látni a jó futásra.
6. Beyonce: Crazy in love. Skip.
7. Alicia Keys, Jay-z: Empire state of mind. Nem bírom ezt az Alisát, de ez a zenéje bejön. De tempóra lassú, itt kicsit döcögősebbre fogtam a futást.
8. Metallica: Enter Sandman. Na ez az a szám, ami aztán tényleg motivál! Nem vagyok Metallica-fan, de ez a zene mozgásra késztet. Ennyi.
9. Kary Perry: Fireworks. Enyhe stílusváltás Metallica után, de bolondos szám. Itt jártam az 1. kör ¾-nél és itt már úgy éreztem, hogy belekezdek a 2. körbe is.
10. Garbage: Androgyny. Ezért kár volt, belassított, így a 2. kört döcögve kezdtem.
11. Green Day: Basket case. Hát ezen jót mosolyogtam! Egy tempós futáshoz nagyon jó, jól lehet rá lépni. Még jobban mosolyogtam, mikor a szám a windows XP kikapcsolás dallamával végződött. Éljen a zeneletöltés…
12. No doubt: Hella good. Ez a zene is tempósabb futáshoz való, de nekem jól jött, a 2. kör 1/3-ához ideális volt. De itt még úgy voltam, hogy 1,5 kör lesz meg ma.
13. Chemical Brothers: Hey boy, hey girl. Kétségtelen, hogy ez azért meg gyors nekem. Skip.
14. Black Eyed Peas: I gotta feeling. Mazel tov, Le heim és társai. Itt közeledtem a 2. kör feléhez azt hiszem és úgy döntöttem, megyek tovább.
15. Pussycat Dolls: I hate this part. Nem röhög. Én szeretem.
16. Foo Fighters: Learn to fly. Itt már jól éreztem magam. Meglesz a 2 kör, jól esik a futás, élvezem az egészet.
17. The Cardigans: My favourite game. Detto.
18. LMFAO: Party Rock Anthem. Érkezés az utolsó negyed felé. Jó alapot adott hozzá.
19. Nickelback: Rockstar. Megmosolyogtatott ismét a jó kis szövege.  Meg a tény, hogy érkezem az utolsó kilométerhez, feldobott.
20. Adele: Rolling in the deep. Aktuális favorit, befutáshoz ez kellett most nekem.
Megnyomtam a végét, így 68 perc lett a vége, vagyis 4 perccel jobb, mint múltkor. 6.5 perces kilométerek. Ismét megvolt a két kör és nagyon-nagyon jól esett az egész, fel voltam dobva, kiült egy buta vigyor a fejemre. Pláne, hogy Endomondo is jól mérte a távot!
Nyújtottam, azalatt arra járt a futóklub csapata, marha kreatívan ráköszöntem Dagadt Köcsögre, hogy „Uccuneki!”. Emiatt elnézést is kérek ezúttal, de bárgyú egy hangulatban voltam :) Megérdemlem, ha legközelebb rámköszön azzal, hogy „Dagadt köcsög!” :)

Címkék: zene sziget két kör endomondo

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uccuneki.blog.hu/api/trackback/id/tr533144584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GuloGulo 2011.08.10. 22:08:30

Ez jó kis bejegyzés lett. :)
Gaga kisasszony zenéje szerintem alig színvonalasabb mint a lakodalmas techno. Kb Josh és Jutta. Vagy mi.

szistvanka · http://szisa.com 2011.08.10. 22:34:04

Ez a poszt nekem meghozta a kedvem, hogy kipróbáljam újra a zenére futást.
Igaz még csak 15 percet futok egyben, de legalább elég lesz csak a 3-4 aktuális kedvencet összeszedni. :)

panelmoly 2011.08.11. 08:38:02

Én meg arra emlékeztem a szigeten, hogy 10-12 évvel ezelőtt mennyire nevetségesnek tartottam, hogy szigeteltek és akkor a lábamat se tettem volna be... Tegnap bezzeg egyik szinpadtól a másikig futottam. :-) A hatás még most is tart. Legalábbis a bor hatása. :-)
A bejegyzés tényleg jó... Lady Nyanya??? Ejjj...

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.08.11. 09:13:48

A köszönésed nem veri az én sztorimat, amikor Azilinhának (aki Nóri) úgy mutatkoztam be, hogy Szia, Nóri vagyok! Na az kemény volt :-)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.08.11. 09:52:40

@GuloGulo: Nekem akkor is tetszik az a dal. Lakodalom? Az mi? :)
@szistvanka: Örülök! Hajrá!
@panelmoly: Futottál, mi? Nem szálltál?... :)
@mgergoo: Ez tényleg ciki. Mit csináltál utána, elszaladtál? :)

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.08.11. 09:58:13

@Simone Lewis - www.uccuneki.blog.hu: Meg se tudott szólalni szegény, gyorsan rávágtam, hogy á nem is, Te vagy a Nóra :-)

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.08.11. 10:55:24

Szépen javulnak az időeredményeid. Hajrá!

Nekem volt olyan zeném amit rendszerint kör végére adott be a véletlen és nagyon hozzászoktam. Most is úgy tervezem a zenét Nike alá ha lesz, hogy az a végére kerüljön. :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.08.11. 12:31:15

@BRandom: Köszi :)
(ma szólj rám, hogy adjam oda a telefontartót, elhoztam!)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.08.12. 09:51:16

A szigetek közötti váltás ismerős, ezen én is átestem, és nem bánom :)
Gratulálok az edzésedhez!

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.08.15. 14:46:12

@szistvanka: OFF: nem tudok a blogodon kommentelni. Ha belépek, ha nem, a kommentelésre kattintva "404 server not found" hibaüzenet jön ki. Átállítottál vmit?

szistvanka · http://szisa.com 2011.08.15. 15:15:08

@Simone Lewis - www.uccuneki.blog.hu: Igen sikerült elállítanom! :) Javítva.
Köszi, hogy szóltál!

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2011.08.16. 09:45:27

Ugye, hogy jó a Metallica futáshoz? :) Főleg a Black album, az nincs túlbonyolítva.
süti beállítások módosítása