Uccuneki!

Soha nem szerettem futni, pláne nem sokat. Mostanában mégis szoktam, mert nekem ez jó. Meg egészséges. Meg kihívás. Mert van hova fejlődni. Bőven.

Friss topikok

  • Simone Lewis: @snatch_: Szia, köszi, hogy benéztél ide! Azzal egyetértek, hogy megszokás kérdése, de amíg nem v... (2013.07.23. 12:02) Hogyan (ne) győzzük meg saját magunkat
  • Simone Lewis: @saaby.: Fú, ez jó kis naptár, köszi! (2013.06.06. 13:02) Az a terv, hogy nincsen terv
  • rrroka: @Simone Lewis: beírtam FB csoportjukba is, a nevet random választottam, nem csak ehhez a névhez, h... (2013.04.18. 08:42) Fussunk mint állat
  • T@Z: Köszi, sosem lehet tudni. :) Jó futást, gyönyörű a rakpart mindkét oldalon! (2013.03.05. 16:32) Évi update
  • csiripiszli12: @Simone Lewis: Hajrá! :) (2012.10.22. 13:35) Távirati stílusban

Linkblog

Még futok azért....

Simone Lewis 2012.02.14. 14:15

...de sajnos egyre kevesebbet az utóbbi időben. Futásaim elmaradásának 2 oka van - a hideg és a költözés.
Hideg. Én ebben a baromi hidegben nem megyek ki. 1,5 hete reggel kimentem, akkor még csak olyan -5 lehetett. Felül melegem volt, alul fáztam. Egyfolytában lecsúszott a sál a szám elől, fáztak a térdeim stb. Tudom, fel lehet öltözni rendesen, de én akkor is kissé őrültségnek tartom ilyen hidegben kint futni, meg macerás is a sok öltözékben. Persze azért valahol kicsit büszke voltam magamra, de elég volt akkor egyszer. Inkább bevonulok a futópadra. De ahhoz meg reggel fel kell kelni, mert meló után moccanni sem lehet a teremben. És a koránkelés nem egy nagy cimbim. Ma erőt vettem magamon, futottam 10 km-t reggel, előtte múlt kedden is egy tizest, előtte meg 8-at. Csak ne kellene olyan korán kelni. És nem mellesleg büdös van és meleg a kondiban. Sokkal jobb kint futni. De hamarosan egyhül ez a hideg és ismét ki lehet majd menni a szabadba.
Költözés. Másik opció az edzésre a hétvégi futás lenne. De erre egész egyszerűen nincs most se időm, de erőm. Átvettük a házat 3 hete. Azóta minden szabad percünkben kint vagyunk, takarítunk, pakolunk, festünk, bútort szerelünk. Péntek-szombat-vasárnap reggel 8-tól este 8-ig. A nap végére a derekam általában felmondja a szolgálatot, egyre nehezebben hajolgatok. Volt, hogy már szinte kúszva festettem a falat, mert nem tudtam felállni egykönnyen. De sokszor volt eszemben a futás festés közben is - a régi futócipőm játszós cipő lett, kissé már festékfoltos. De újra rájöttem, hogy nagyon-nagyon kényelmes, és ha látok valahol, veszek belőle még egy párat.
Szóval ennyi. Prímán tudok festeni, a svéd bútoráruházban lassan többet vagyok, mint otthon, pénzünk folyik, mintha öntenénk, de még rengeteg a tennivaló.
De szépül a ház, hamarosan végleg kiköltözünk a faluba. Ami ugyan azt jelenti, hogy egyre kevesebb futós eseményre fogok bejönni Budapestre, de a környéken felfedezhetem a terepet, az erdőket, lesz rá időm bőven. Talán kutyánk is lesz, akivel futhatok majd.  
Szóval most kissé háttérbe szorult a sport, de bízom benne, hogy hamarosan visszaállok a szokásos edzésekre, hiszem közeleg a tavasz és a nyár és a sok-sok verseny!

Címkék: költözés falu futás futópad

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uccuneki.blog.hu/api/trackback/id/tr134104584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2012.02.16. 15:01:03

Remek-remek!

Nem kell megpusztulni a futástól, csak kényelmesen a hidegben!

A költözéshez kitartást!

Ha kutya kell szólj! Kimegyünk Ócsára és simizünk párat, aztán ha megtetszik bármelyik, akkor lenyúljátok. Én tudok egy futóst ajánlani, de kell rendes kerítés, mert szökős agárka. :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2012.02.16. 18:26:15

@Raиdoм_: Már sokszor néztük a menhely oldalát, mindenképpen szeretnénk majd kimenni, igaz, majd csak valamikor ősztől tervezzük a kutyát, előbb meg kell szoknunk nekünk is, na meg Jolánnak is az új helyet. Gulonak is egyre jobban tetszenek az agarak. Kerítésünk van!

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2012.02.16. 18:32:18

@Simone Lewis: Nagyon helyes!

Agárról annyit azért tudni kell, hogy télen nem árt legalább előszobáig beengedni, mert elég keskeny kutyák és gyorsan átfáznak. :)

Amúgy annak ellenére, hogy nagyok és mozgásra termettek tudják, hogy mikor hol a helyük! Lakásban macska módon fekszik, alszik, bújik. Szabadban megindul mintha puskából lőtték volna ki. Meg kell neki tanítani, hogy ki a főnök, de ez minden kutyánál így működik. Ha lesz agaras séta, majd küldök meghívót és el lehet jönni ismerkedni ebekkel. :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2012.02.16. 19:57:17

@Raиdoм_: Én csak attól tartok, hogy nem elég neki a kert és minden áldott nap menni kell vele sétálni, futni. Erre nekünk nem lesz időnk, max. heti 3x mondjuk. Vagy nem így van?

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2012.02.16. 20:46:11

@Simone Lewis:
"Nagyon aktív és nagyon gyors. Idegenekkel bizalmatlan, de nem hamis. Lakásban nyugodt. Kedves, simulékony és hűséges. Feltétlenül szoros családi kapcsolatra van szükségük. A velük született ösztön, a nyúl és a vad hajtására, megnehezíti a szabadon sétáltatást. Roppant szeretetigényes, folyamatosan éreztetni kell vele, hogy Ő fontos. Intelligens, idomítani klasszikus értelemben nem lehet. A többi kutyához nem ellenséges, és nem is számít ilyen reakcióra. Rendkívül tanulékony, okos kutya."

Na de majd élőben...

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2012.02.16. 23:51:13

Nem baj, hogy most kevesebbet futsz, most nem annak van itt az ideje. Tökjó, hogy költöztök, további jó házszépítést nektek :)

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2012.02.28. 11:23:49

Azért itt a nagy pusztában nem biztos, hogy egy veszett gyors vadászkutya a legjobb választás, de természetesen nevelés kérdése elsősorban :) Nagyon támogatom és örülök neki, hogy menhelyben gondolkozol és nem tenyésztőtől (rosszabb esetben szaporítótól) akarzs kutyut venni! Nagy piros pötty :)

helga84 · http://lhrunner.blogspot.com/ 2012.04.08. 12:51:46

Igen, tolem is tisztelet a menhelyben gondolkodasert!
Olyan sok szegeny, kiszolgaltatott allat var gazdara, es egyik jobb futotars lehetne, mint a masik! Szetterek nagyon jo futo kutyak, nem olyan kis cinegek, mint az agar, kitartoak. Vizsla szinten! ( Es persze a keverekeik ;))
süti beállítások módosítása