Uccuneki!

Soha nem szerettem futni, pláne nem sokat. Mostanában mégis szoktam, mert nekem ez jó. Meg egészséges. Meg kihívás. Mert van hova fejlődni. Bőven.

Friss topikok

  • Simone Lewis: @snatch_: Szia, köszi, hogy benéztél ide! Azzal egyetértek, hogy megszokás kérdése, de amíg nem v... (2013.07.23. 12:02) Hogyan (ne) győzzük meg saját magunkat
  • Simone Lewis: @saaby.: Fú, ez jó kis naptár, köszi! (2013.06.06. 13:02) Az a terv, hogy nincsen terv
  • rrroka: @Simone Lewis: beírtam FB csoportjukba is, a nevet random választottam, nem csak ehhez a névhez, h... (2013.04.18. 08:42) Fussunk mint állat
  • T@Z: Köszi, sosem lehet tudni. :) Jó futást, gyönyörű a rakpart mindkét oldalon! (2013.03.05. 16:32) Évi update
  • csiripiszli12: @Simone Lewis: Hajrá! :) (2012.10.22. 13:35) Távirati stílusban

Linkblog

Cipőből soha sem elég. Pláne ha VALÓBAN kell egy új

Simone Lewis 2011.10.18. 15:18

Soha nem gondoltam volna, hogy futócipő vásárlása fog lázba hozni, de megtörtént :)
Sok futó keni-vágja a cipőtípusokat, ránézésre lökik a modellneveket, melyiket mikor adták ki, mennyi a súlya, hány színárnyalatban lehet kapni, értekeznek róluk stb stb. Én ehhez közel sem vagyok. Annyit tudok, hogy mikor pár éve belekóstoltam a futásba, a sima Nike Air Max-től fájt a sípcsontom mellett, spuri a Spuriba, aszonták olyan csukát keressek, aminek a talpán belül keményebb, szürke anyag van középen, és az megemeli belülről a lábamat. Így is tettem, ott ajánlottak egy Reebok-ot, amit a Hervisben feleannyiért megvettem és azóta is azt használom, és imádom - jó benne futni, jól néz ki, egyszerűen szeretem. Mivel több hosszabb, akár hónapos kihagyás is volt a futókarrieremben, most, 2.5 év után jutottam el oda, hogy időszerű lenne a csere. Boltokban 15 futócipőből talán egynél láttam ezt a szürke anyaggal kombinált megoldást és slussz. Elkezdtem a neten is nézelődni, és bár árulják még ezt a Reebok cipőt, most másmilyet szerettem volna. De sajnos általában nem mutatják a belső felét a cipőnek, így nem mertem semmit rendelni. Egyet találtam, az Asics GT2160-ast, ami tuti olyan volt, amit én kerestem. No de csak nem veszek így cipőt, elmentem a Spuriba próbálgatni. Ott már elém pakolt a srác több márkát, ami az én pronáló lábamra való. Saucony-t, Nike-ot, Adidast, New Balance-ot, meg mégvalamilyet meg azt az Asics-ot, amit kinéztem. A Saucony rém kényelmetlen volt, a Nike széles volt a lábamra és borzalmasan is nézett ki (bocs, nike-fan-ok!), így az Adidas és a kinézett Asics maradt meg opciónak. Azon belül az Adidas nagyon vadul nézett ki a neonzöld színeivel, de a fazonja annyira nem volt begyere, de a színe ezt kárpótolta. Az Asics meg úgy volt jó, ahogy volt. De itt az Adidas (supernova sequence, ezt sikerült megjegyeznem, mert felírtam) 34,000 Ft volt, az Asics meg 33,000 Ft. Sportsdirecten Asics 20,000 Ft, Adidas meg nem tudommennyi, mert nem volt méretben. Úgy voltam vele, hogy majd szemfüles leszek, nem SOS még az új cipő, de ha úgy alakul, megveszem az Asics-ot.

Most úgy alakult. Az utóbbi időben többször azt éreztem, hogy visszaüt az aszfalt, keményen érkezik a sarkam és nem esik jól az ütődés. Két hete meg konstatáltam, hogy a jobblábason elrepedt a talp. És ez már nem vicces, valószínűleg elöregedett az anyag. Felvettem a kapcsolatot futókkal, épp készült egy rendelés a sportsdirectről, meg is rendeltem az Asics-ot, ráadásul türkiz színnel (fiúknak: KÉK), ami nekem az egyik kedvenc színem. Bár van mályva színűben is, az is szép volt...
Most alig várom a pénteket, szerintem akkor már meg is jön a szajré, majd sietek is érte, hogy aztán úgy szárnyaljak az új cipellőmben, hogy csak na.
Még annyit tennék hozzá, hogy sokat segítettek nekem akkor, és most is a Spuriban, hogy milyen cipőt vegyek, most is kedvesek voltak, de onnantól kezdve, hogy akár 30%-kal olcsóbban lehet behozatni ugyanazt cipőt külföldről vagy féláron, akciósan itthon szerencsésen kifogni, (az enyhe surmóság érzetem ellenére is) egyszerűen nem náluk fogom megvenni, szorri.

Címkék: cipo reebok spuri asics

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uccuneki.blog.hu/api/trackback/id/tr183311936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.10.19. 06:11:19

Tökjól néz ki a cipő, használd majd egészséggel :)

Amúgy nekem is kéne új cipő, pedig csak tavaly ősszel vettem a mostanit. Még nem tudom, hogy csinálom majd, az a baj, hogy nem nagyon tudom elképzelni, hogy elmegyek egy boltba próbálgatni, aztán ott hagyom az összes cipőt. Pedig lehet, hogy hozzá kéne szoknom a gondolathoz, mert nem mindegy, hogy egy cipő 33 vagy 20. Ráadásul most már rászántam magam (gondolatban), hogy megcsináltatom azt a talpbetétet is, amit még nyáron ajánlottak (a harántboltozatsüllyedésre, magyarul lúdtalp), és az sem két fillér, úgyhogy pláne nem mindegy. Ahhoz meg kéne az új cipő, úgyhogy nálam is kezd sürgőssé válni a dolog :/

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.10.19. 09:52:55

@csiripiszli12: Szerintem szokj hozzá...amikor a Reebokot vettem, 26E volt a spuriban és komolyan mondtam nekik, h. erre alszom még egyet és kíváncsiságból mentem be a hervisbe hazafelé és tök véletlen árulták ott ugyanezt 13E-ért (megjegyzem, utána láttam 8E-ért is). Most viszont tudtam, h. csak akkor veszem meg a spuriban, ha máshol nem találok olcsóbbat. Találtam. Vagyis érdemes vhol felpróbálni, kinézni, aztán bogarászni a neten, hol a legolcsóbb. Ilyen világot élünk, na :)

helga84 · http://lhrunner.blogspot.com/ 2011.10.19. 11:46:19

Ah, ne hulyeskedjetek, nincs abban SEMMI ciki, ha ay ember elmegy felprobalni, majd nem veszi meg!! A boltban az eladokat azert fizetik, hogy segitsenek, tehat nekik mindegy. A boltot meg ne feltsetek, ok dontik el mennyit kernek azert a cipoert, es ha mi meg tudjuk venni online 20-ert, akkor ok valoszinuleg 15-nel nem tobbert kapjak. Nagyot akartak nyerni? Igy jartak :D

En ELVBOL nem veszek semmit markaboltban, ha barhol mashol is kaphato! :)

Evika, tok jo amugy ez az ASICS, jo dontes!! Szep is, de foleg nagyon kiraly minoseg es nem is eppen alapmodell... Jo futast benne! :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.10.19. 13:31:41

@Simone Lewis: @helga84: Ezt tökjó, hogy írjátok, mert nekem tényleg problémát okoz ez a helyzet :( A fene az érzékeny lelkivilágomat :D

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.10.19. 14:11:56

@helga84: Pontosan, így jártak! Köszi, remélem nem fog csalódást okozni a cipő!
@csiripiszli12: No, akkor mielőtt indulsz cipőt venni, hívj fel, és megacélozom a lelkedet, hogy keményen tudj fellépni a kizsákmányoló kereskedőkkel szemben! :D

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.10.19. 17:44:42

@Simone Lewis: Rendben :D
Mondjuk ha lesz időm, szerintem még a héten megejtem, mert tényleg sürgős lenne a dolog.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.10.20. 04:43:39

Nu én is most veszek cipőt, idén már a másodikat. Sajna ez az átkozott terepfutás annyira megfertőzött, hogy cipőt is kell vennem hozzá. Én rendesen a forgalmazótól tervezem megvenni, csak az USA-ban, haverom haverja jön haza jövő csütörtökön és ingyé idehozza nekem. :)
Okok: nincs mérethiány USA 15-ös, EU 50 2/3-os méretből. Az áruk az itteninek a 2/3-a. Néztem EU Adidas oldalt és ott már vagy mérethiány van, vagy drágaság. Ha itthon lenne Adidasnak webshopja vagy rendelhetnék emberi áron, akkor megtenném.

Nem vagyok cipőmániás, mint DaMartian. Nem ismerem névről a cipőket és soha nem is válogathattam. Az én méretemben azt kell venni ami van. Egyébként pár hónapja pont egy supernova sequence birtokosa vagyok! Az eredeti ár 33ezer volt, de mivel nem idei darab Outlet-ből 9ezerért vettem! Azért is outlet, mert ott van nagy méret. Sajnos ők is csak esetlegesen kapják így sokat nem lehet válogatni, de teljesen meg vagyok vele elégedve, hétfőn sziget PB-re jó volt a cipő. :)

Most kiszemeltem egy Adidas Marathon 10 Trail-t. Sajnos nem tudok próbálni, kb. méretben esélytelen, hogy találjak itthon terepfutó cipőt. Ha nem lesz jó sokat nem tehetek, hiszen ez a legnagyobb. :)
www.shopadidas.com/product/mens-running-marathon-10-trail-shoes/EU992?cid=G50076&breadcrumb=svZu2Z1z13y9lZ1z13xiqZ1z139kxZ1z139bz

Ja és pofátlannak kell lenni! Értem, hogy gonosz dolog ott próbálgatni és mégse elhozni egy cipőt, de ha megspórolsz vele egy havi villanyszámlát, vagy fűtést, akkor megspórolom. Sajnos egyelőre még nem lettem gazdag, de ha az leszek első utam oda vezet és veszek tőlük valamit.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.10.20. 09:17:25

@Raиdoм_: Aki kérem ekkora lábon él.... de persze megértem, hogy nem könnyű. A kinézett cipő nagyon állat!!

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.10.20. 10:10:01

Egyébként el is felejtettem megdicsérni a cipőd! Szerintem jól választottál. Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket. Én először nem gondoltam, hogy egy futócipőt agyon lehet hordani, de a saját példámon láttam. Nekem is elreped a talpa a supernova glide-nak és az orra is lyukas már.

Akármennyire is csak futásra használja az ember a cipőt az esztétika ettől még fontos. Ez lesz az első cipőm ami olyan, hogy nem a készlet adta lehetőségekre kell korlátozódnom a választás során. Ami olykor kimerült 1-2 párban, ha egyáltalán volt méretben.

effe 2011.10.20. 10:18:36

egyszer a futóblogon jól leszóltak, hogy ilyet csináltam (spuriban kinéztem, aztán megvettem leárazáson féláron), merthogy a spuriban milyen segítőkészek, és miből fognak megélni, stb.

de nekem semmi lelkiismeretfurdalásom nincs ilyen esetben. egyrészt _tényleg_ aludhatok rá egyet, bármennyire is rossz duma ez.

én is elkezdtem már új cipőt nézegetni. ami majdnem nagyon kényelmes, az a Nike air pegasus. de olyan fura, hogy érzem a cipő talpában annak a jeladós vacak helyének a peremét. így nem is merem megvenni.

én képes vagyok az összes létező boltot végigjárni, mindent végigpróbálni és még azután is hetekig rágódni, hogy az tényleg jó lesz-e. hosszú menet lesz ez megint...

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.10.20. 11:04:39

@Raиdoм_: Köszi :) Épp telefonált a dílerem, hogy meg is jött, holnap megyek érte! :) És igen, számít a külső, és a Tiéd nagyon dög, ez a fekete/s.szürke+neonzöld ütős!
@effe: jeladós vacak? az mi? szerintem egy ilyen cipőt (pláne ilyen árak mellett) csak akkor szabad megvenni, ha tökéletesen kényelmes! Én is szerettem volna pl. nike-ot, de széles, ormótlan volt, az asics-ot meg mintha rám öntötték volna. És ismerős, én ilyenkor az összes útba- és közelembe eső boltba bemegyek, plusz a netes keresgélés... :)

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.10.20. 11:09:39

@effe: Ismerős a szitu! Én hátizsákot keresem nemrég és nagyon sokáig variáltam. Végül vettem egy táskát és még használat előtt kicserélem kisebbre, mert otthon valahogy nagynak tűnt. :D

@Simone Lewis: van valami Nik+ chip vagy micsoda amit betehetsz a cipő talpába és méri a megtett utat.

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.10.20. 12:16:38

Olvasás közben drukkoltam, hogy az ASICS-ot válaszd! Jó döntés volt és az is, hogy olcsóbban megrendelted a neten. Én is Angliából rendeltem, nem érdekelnek a magyar kereskedők nyavalygásai. A Nike és Reebok, Puma szerintem dísznek jó csak, az Adidas már futócipő, az ASICS,SAUCONY és minden, nem divatmajom által hordott cipő kimondottan jó.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.10.20. 12:39:28

@BGy: Én próbálok a biztonságos oldalon evickélni és ezért is rendelek próba nélkül olyan gyártótól melyeknek ismerem a számozását.

Roppant kíváncsi leszek, hogy tényleg jó lesz-e a méret. A talpkialakítása nagyon ideálinak tűnik terepfutást tekintve. Persze tudásom még véges ebben a témakörben. :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.10.20. 13:07:59

@BGy: Nekem ez a Reebok nagyon jó volt, meg is lepődtem rajta, nem gondoltam volna. No és a Mizuno? :) (Olyat nem tudtam amúgy próbálni)
@Raиdoм_: Majd kivágod az orrát, ha kicsi :P

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.10.20. 13:38:16

@Simone Lewis: Nekem bejött a Mizuno. Kassán próbáltam fel és a neten megrendeltem. Nálunk elég drága, ha van egyáltalán.

GuloGulo 2011.10.20. 17:53:48

Most akkor kék vagy zöld?

gafmon 2011.10.21. 16:36:23

Cipőmárkával kapcsolatban nincs különösebb elvárásom, de mikor vennem kellett nem találtam meg a nekem valót. Végül Nike lett és férfi, mert akkora a lábam, meg széles és magas boltozatú is:(( Szóval nekem sose lesz olyan cipőm, ami még esztétikailag is szuper lenne. Az ASICS-ról én is csak jót hallottam, és ez tényleg gyönyörű! Használd egészséggel!

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.10.21. 18:42:09

@Simone Lewis: Na, megejtettem a cipővásárlást, írtam is róla :)

huez00 2012.03.22. 22:06:00

Szia!
Olvastam, hogy pronáló lábra való cipő kell neked, tudnál ajánlani ilyen futócipőt (Nike-t főként)? crazyblack@freemail.hu

Előre is köszönöm!
süti beállítások módosítása